News & Reviews
Select Source

 

Her gün muhakkak

At izi it izine karışmış dedi biri geçen. Kahkahamız geldi ama atmadık. Ağzımız meşgul, durmadan çiğniyoruz. Çene hareketi iyi gelir, diyorlar. Beyne kan gider. Hafıza oksijenle ışır. Uyanık ve dinç kalırsın. Ayrıca ağız meşgulken kahkaha atmak; solunum, karın, sırt ve yüz kaslarını öyle hoplatıp diyaframı o denli titretmek iyi sonuç ve -->>

21.9.2016
Birgül Oğuz

Aslı’ya kartpostal atmayacağım…

İnsan olarak bir zaafımız var. Acı veren bir olay karşısında infiale kapılıp analitik düşünme gücümüzü yitiriyor, olayın duygusal yönüne saplanıp kalıyoruz. Aslı tutuklandığından beri sosyal medyada yazılıp paylaşılanları izlediğimde yine bunu görüyorum.

Doğrudur, Aslı fazlasıyla kırılgan ve hassas bir insan. Evet, Aslı’nın -->>

21.9.2016
Neslihan Önderoğlu

Corine Mauch erhält Post von der Türkei

«Volksverhetzung» und «Propaganda für eine illegale Organisation» soll Asli Erdogan betrieben haben. Das zumindest werfen die türkischen Behörden der seit Mitte August inhaftierten Schriftstellerin wegen ihrer Arbeit für die prokurdische Tageszeitung «Özgur Gündem» vor.

Die Festnahme sorgte international für Empörung -->>

20.9.2016
Fabian Baumgartner

Svenska PENs Tucholskypris 2016 går till Aslı Erdoğan

Svenska PEN tilldelar 2016 års Tucholskypris till den turkiska författaren Aslı Erdoğan.
Motiveringen lyder: ”För ett nyskapande författarskap där språket självt strävar efter att bryta upp de alltför små sanningarnas fängelse.”

Aslı Erdoğan, född 1967 i Istanbul, är en turkisk författare och människorättsaktivist. Hon räknas -->>

20.9.2016
Svenska

Başkalarının felaketi

Camus’nün “Veba” romanında günün birinde fareler lağımlardan, kalorifer dairelerinden çıkıp sokaklarda patır patır ölmeye başlar. Başlangıçta kapıcılardan başka kimsenin ciddiye almadığı bu garip hadise, zamanla ciddi boyutlara ulaşır. Şehirde korkunç şeyler vuku bulmaktadır. En nihayet hızla yayılan bir mikrop neticesinde insanlar da ölmey -->>

19.9.2016
Nermin Yıldırım


-->>

 

News&Reviews Biography Books Photos About     Contact Home Page
Design by medyanomi