News & Reviews
Select Source

 

Özgürlüğe ses veriyoruz

slı Erdoğan ve Necmiye Alpay’a destek için okuma gecesi:Özgürlüğe ses veriyoruz

Özgür Gündem’in tutuklu yayın danışma kurulu üyeleri yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay’a destek vermek için okuma gecesi yapılacak.

ozgurluge—ses—veriyoruz

Özgür Gündem gazetesi, İstanbul 8’inci Sulh Ceza Haki -->>

28.9.2016
Diken

Dört bin vuruş. Tek söz. Barış.

Günlerdir, Aslı’nın Arkadaşları olarak biz, bu köşede nöbet tutuyoruz. Sözcüklerle bir talebi gündemde tutmaya çalışıyoruz. Aslı’nın, Necmiye Alpay’ın ve aynı sözün arkasında olduğu için bedel ödeyen sayısız insanın sesi olmaya çalışıyoruz. Tek söz, tek talep. Barış.

Bugüne dek yazılanlardan, söylenenlerden öte sözüm yok. Gele -->>

27.9.2016
Sine Ergün

Mırıltılar

Burada, zamanın ağaçlarla şarkı mırıldandığı yerde uzakları soruyor bir çocuk annesine. O sıra büyüklenen sözcükler sokağa çıkmak yerine evde oturmanın kapısını çekiyor içten içe. Gidecek yeri olmayanlar için saati sormaz sokak. Yıkacak gücü olmayanlar için kudretli ve fiyakalıdır.

Gidemeyip kalanlar için de serin avlular -->>

26.9.2016
C. Hakkı Zariç

Artık deliler boşansa ya

Aziz Nesin’in Deliler Boşandı adlı öyküsü, akıl hastanesindeki esaretlerinden boşanıp Arisontopolis şehrinde akıllıların yaptığı yasaların tersini yaparak, o yasaları bozarak şehri yaşanabilir kılan delileri konu alıyor. Nihayetinde şehrin sakinleri, “N’olur bizi bırakmayın!”, “Bizi yine o akıllıların eline mi bırakacaksınız?”, “Sizde h -->>

26.9.2016
İsahag Uygar Eskiciyan

Barışname ya da başka bir şey

Girizgâh

Bir hayal ve birçok hayâ içerir!

Barışname

Bir çiçeğin güzelliğinin seyir süresi kaç zamandır? Bir nehrin, bir çağlayanın sesini aşkla dinleme süresi peki? Ya bir ormanın yeşilin farklı toplarıyla uzayıp gitmesini seyretme keyfi. Bir dağın yüceliğine hayran hayran sabitlenen bakışların süresi ne kadardır. Tam -->>

26.9.2016
Ercan y Yılmaz


-->>

 

News&Reviews Biography Books Photos About     Contact Home Page
Design by medyanomi