Haberler
Haber Kaynağı Seç

 

I ensamheten Anns tryggheten.

I den turkiska författaren Asli Erdo— gans bok ”Den mirakulöse mandari—nen” tar en döende kvinna farvâl av sin tidigare make i ett brev. Den sista meningen vill hon tillâgna livet. Hon gör ett försök: ”Livet âr som ett forsta cigarettbloss. Jag tror inte att jag kan beskriva det bâttre.”

Sâ ber hon mannen om en sista tr Devamı

17.4.2009
İSVEÇ
RAKEL CHUKRI

Ensamhetens försvarare

Kultur & Nöjen. Aslı Erdoğan är besatt av exilens fångenskap samtidigt som hon slåss för ordets frihet i hemlandet. Sydsvenskans kulturchef Rakel Chukri har träffat en av Turkiets vassaste – och mest ensamma — författare.
I den turkiska författaren Aslı Erdoğans bok ”Den mirakulöse mandarinen” tar en döende kvinn Devamı

17.4.2009
İSVEÇ
Rakel Chukri

Bir Delinin Güncesi

Radikal gazetesinde yazdığı yazıları topladığı “Bir Delinin Güncesi”nde güncel meseleleri, akıl hastanesinden çıkmış bir kadının gözünden yakaladığı yazıları ile aslında yaşadığımız dünyanın gerçekliğini sorgulayan Aslı Erdoğan, gücü cehenneme yetebilenlerin gecesinden yazıyor; anlatılamayacak olanın yazıya dökülüşünün gümüş gecesinden.
Devamı

4.4.2009
TÜRKİYE

Hoyratlığın karşısındaki ince ve güçlü bir direnç…

Dünya okurlarınca “geleceğe kalacak elli yazar” arasında sayılan Aslı Erdoğan, ilk öykü kitabı olan ‘Mucizevi Mandarin’i 1996 yılında yayınladı. Mucizevi Mandarin adlı kitap Fransa, İsveç, Almanya Norveç ve Bosna’da yayımlandı. Le Monde’da önde gelen eleştirmen Josyane Savigneau tarafından övgüyle tanıttı. İsveç’te büyük yankılar uyandıran Devamı

2.4.2009
TÜRKİYE

Les oiseaux de bois, Asli Erdogan

Cinq nouvelles, autant de coups de poing : je suis estomaquée, émue aux larmes, en un mot époustouflée par la puissance d’évocation qui surgit de la plume d’Asli ERDOGAN.

Les personnages, comme l’auteur, sont d’origine turque et exilés en Europe. La première à nous faire partager son aventure est Filiz, une réfugiée pol Devamı

14.2.2009
FRANSA


ileri

 

Haberler Biyografi Kitaplar Fotoğraflar Röportajlar Köşe Yazıları   İletişim Ana Sayfa
Design by medyanomi